Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Сваляне на радиатори

 Сваляне на радиатори на топлофикация се извършва при отказ от парно. При спиране на парното се изисква демонтаж и затапване на радиаторите. Тапите се монтират на самите тръби на парната инсталация, като след това се изисква тяхното пломбиране.  Пломбирането е вид запечатване, които се извършва от топлинните счетоводители за съответният район. При сваляне на радиатори се изисква премахването на секретните кранове и вентилите.

 Откачане на радиатори винаги е било спорен въпрос с много неизвестни. Законите относно топлото се променяни многократно. Наложи се такса мощност и други топлозагуби, които се начисляват на крайните потребители, което на практика означава следното: колкото повече радиатори се демонтират в даден вход, толкова повече нарастват сметките на останалите абонати.

Сваляне на радиатори, демонтаж и затапване на радиатори

 Откачане на радиатори топлофикация е процес, които изисква източване на водата от парната инсталация, без значение има ли радиатора кранове и вентили.  Самото сваляне на радиатор за парно е е задължителна част от затапването на тръбите.  Тръбите могат да се затапят във вида в които са като се монтират тапите или да се отрежат с цел скъсяване.

 При рязане на тръбите се навива нова резба (при възможност) и се монтира тапата. Навиването на резба обаче не всеки път е възможно. Понякога няма място за главата на винтонарезката или тръбата е прекалено крива в участъка. Тогава се налага сплескване на тръбата и заварка.  Заварките и направата на резби при много стари черни тръби на парното е рисково. Тръбата може да се усуче или да образува шупли в процеса на заваряне. 

 Ние ви предлагаме сваляне на радиатори, обслужване на абонатната станция, рязане на радиатори, извозване на радиатори, демонтаж на чугунени радиатори и затапване на радиатори и тръби за парно.  Разполагаме със съвременна термографска апаратура на марката Флир за откриване на течове от парно, теч от тръби на парното, въздушни възглавници и други нередности в парните инсталации и системи. Извършваме също доставка и монтаж на радиатори (алуминиеви радиатори, панелни радиатори или чугунени радиатори, както и лири за баня).

 При нужда от сваляне на радиатори е достатъчно да си запазите час  и да осигурите достъп до абонатната станция, която обслужва вашите радиатори. Останалото е наша грижа.

Откривне на теч от парно, намирне на скрити течове от парни инсталации с термокамера и апаратура.