Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Монтаж на алуминиеви радиатори

Доставка и монтаж на алуминиеви радиатори

 Професионален монтаж на алуминиеви радиатори към централно и локално парно с гаранция. Алуминиевите радиатори, както чугунените радиатори и металните (стоманени или панелни) радиатори са отоплителни тела за свързване към отоплителна инсталация. През алуминиевите радиатори циркулира топла вода, която затоплят глидерите на радиатора, а той от своя страна създават естествена конвекция и затоплят помещението в което е монтиран. Къде и как се извършва монтаж на алуминиеви радиатори? Кога се избират алуминиеви радиатори и защо?

 Монтаж на алуминиеви радиатори се извършва, като стандартен монтаж на всеки друг вид радиатори за парно. Избора на вида радиатори е повече личен, отколкото препоръчителен или наложителен. Всеки вид и тип радиатор отговаря на дадена отоплителна мощност. На база големината на помещението, както и неговите характерни особености се изчислява нужната отоплителна мощност. С изчислената мощност, от предварително готови таблици на производителите се избира вида на радиатора и неговият размер. Алуминиевите радиатори имат редица преимущества, но също и недостатъци. Един от основните им плюсове е бързото затопляне и високото топлоотдаване, друг плюс е многообразието от модели и дизайн и по-лекият и удобен за монтаж алуминиевият радиатор. Като минус може да се отчете по-ниска гаранция и бързото изстиване на алуминия, след спиране на топлоподаването.

Правила за монтаж на радиатори 

 Алуминиевите радиатори се монтират предимно под прозорците. Целта на монтажа на алуминиев радиатор под прозореца е създаване на предпоставка за циркулация на въздуха. Прозорците, без значение от вида на дограмата създават предпоставка за най-големи топло загуби. През прозорците навлиза най-много студено и се образува конденз и студена завеса. Монтираният радиатор под прозореца създава естествена циркулация на въздуха, като спира нахлуването на студен въздух, като го затопля и създава постоянна циркулация. Така се предотвратява образуване на кондез и мухъл.

Разстояние на радиатора от пода и стената

 Самият монтаж на алуминиеви радиатори към стената е посредством специални конзоли за монтаж на алуминиеви радиатори. Конзолите се монтират в стената, на самите конзоли се окачва радиатора. Самият монтаж на радиатора към стената има своите особености. Ето важните правила при монтаж на радиатор към стена, които ще гарантират естествена конвекция и пълна ефикасност на радиатора:

 • разстоянието между радиатора (задната част на радиатора) и стената трябва да е около 34 мм

 • Разтсоянието от пода до радиатора да е около 140, до 170 мм

 • спазване на лек наклон, целта е най-горна точка на радиатора да бъде самият обезвъздушител. Наклона е между 0,7 до 1,2 % в зависимост от дължината на радиатора

 • Радиатора не трябва да е по-високо монтиран от долният ръб на прозореца или наравно с него. Отстоянието от перваза до горната част на радиатора трябва да е приблизително 160 мм

   


   

   Добавяне на глидери към алуминиев радиатор - 10,00 лв за брой. 

 Свързването на радиатора към парната инсталация става по три начина : при еднотръбна система, странично свързване (ляво и дясно) или кръстосано свързване на подаващата и връщащата тръба.

 Монтираните вече радиатори, се проверяват за течове и се прогонва въздуха от тях. Ние предлагаме продажба и доставка на алуминиеви радиатори, монтаж на алуминиеви радиатори, демонтаж на алуминиеви радиатори, затапване на радиатори, ремонт на алуминиеви радиатори, отстраняване на течове от алуминиеви радиатори и обезвъздушаване на алуминиеви радиатори. Най-трудно се извършва монтаж на радиатор на гипсокартон.

Продажба и монтаж на радиатори

При поръчка на монтаж на алуминиеви радиатори, доставката на радиаторите до дома ви е напълно безплатна. Ние поемаме източване и пълнене на абонатната станция.

Работим със всички марки радиатори на пазара. Цени на алуминиеви радиатори и цени за монтаж на алуминиеви радиатори:

 Монтаж на радиатор при съществуващи изводи

38-65.00 лв./бр.

 Демонтаж на радиатор

30.00 лв./бр.

 Изпразване и пълнене на отоплителна инсталация от абонатна станция 

80.00 лв./бр.

 Местене на радиатор на разстояние до 2м  

90.00 лв./бр.

 Местене на радиатор на разстояние до 4м  

98.00 лв./бр.

 Изграждане на отоплителна инсталация /цена на точка/ вкл. при местене без материали

82.00 лв./бр.

 Направа на котелно до 30kW

920.00 лв

Към нас може да се обърнете за:

 • монтаж на термоглава на радиатор
 • монтаж панелни радиатори цени от 55,00 лв
 • монтаж на радиатори върху гипсокартон
 • последователно свързване на радиатори за парно
 • тръби с алуминиева вложка монтаж
 • обезвъздушаване на радиатор
 • обслужване на АС
 • ремонт на радиатор
 • преработка тръбна инсталация 
 • откриване на теч от парно