Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Монтаж на алуминиеви радиатори

Доставка и монтаж на алуминиеви радиатори

 Професионален монтаж на алуминиеви радиатори към централно и локално парно с гаранция. Алуминиевите радиатори, както чугунените радиатори и металните (стоманени или панелни) радиатори са отоплителни тела за свързване към отоплителна инсталация. През алуминиевите радиатори циркулира топла вода, която затоплят глидерите на радиатора, а те от своя страна създават естествена конвекция и затоплят помещението, в което е монтиран. Къде и как се извършва монтаж на алуминиеви радиатори? Кога се избират алуминиеви радиатори и защо?

 Монтаж на алуминиеви радиатори се извършва като стандартен монтаж на всеки друг вид радиатори за парно. Избора на вида радиатори е повече личен, отколкото препоръчителен или наложителен. Всеки вид и тип радиатор отговаря на дадена отоплителна мощност. На база големината на помещението, както и неговите характерни особености се изчислява нужната отоплителна мощност. С изчислената мощност, от предварително готови таблици на производителите, се избира вида на радиатора и неговият размер. Алуминиевите радиатори имат редица преимущества, но също и недостатъци. Един от основните им плюсове е бързото затопляне и високото топлоотдаване, друг плюс е многообразието от модели и дизайн и по-лекият и удобен за монтаж алуминиевият радиатор. Като минус може да се отчете по-ниска гаранция и бързото изстиване на алуминия, след спиране на топлоподаването.

Правила за монтаж на радиатори. Инструкция за монтаж на алуминиев радиатор.

 Алуминиевите радиатори се монтират предимно под прозорците. Целта на монтажа на алуминиев радиатор под прозореца е създаване на предпоставка за циркулация на въздуха. Прозорците, без значение от вида на дограмата, създават предпоставка за най-големи топло загуби. През прозорците навлиза най-много студено и се образува конденз и студена завеса. Монтираният радиатор под прозореца създава естествена циркулация на въздуха, като спира нахлуването на студен въздух, като го затопля и създава постоянна циркулация. Така се предотвратява образуване на кондез и мухъл.

Разстояние на радиатора от пода и стената

 Самият монтаж на алуминиеви радиатори към стената е посредством специални конзоли за монтаж на алуминиеви радиатори. Конзолите се монтират в стената, на самите конзоли се окачва радиатора. Самият монтаж на радиатора към стената има своите особености. Ето важните правила при монтаж на радиатор към стена, които ще гарантират естествена конвекция и пълна ефикасност на радиатора:

 • разстоянието между радиатора (задната част на радиатора) и стената трябва да е около 34 мм

 • Разтсоянието от пода до радиатора да е около 140, до 170 мм

 • спазване на лек наклон, целта е най-горна точка на радиатора да бъде самият обезвъздушител. Наклона е между 0,7 до 1,2 % в зависимост от дължината на радиатора

 • Радиатора не трябва да е по-високо монтиран от долният ръб на прозореца или наравно с него. Отстоянието от перваза до горната част на радиатора трябва да е приблизително 160 мм

   


   

   Добавяне на глидери към алуминиев радиатор - 10,00 лв за брой. 

 Свързването на радиатора към парната инсталация става по три начина : при еднотръбна система, странично свързване (ляво и дясно) или кръстосано свързване на подаващата и връщащата тръба.

 Монтираните вече радиатори, се проверяват за течове и се прогонва въздуха от тях. Ние сме фирма за монтаж на радиатори и предлагаме продажба и доставка на алуминиеви радиатори, монтаж на алуминиеви радиатори цена, демонтаж на алуминиеви радиатори, затапване на радиатори, ремонт на алуминиеви радиатори, отстраняване на течове от алуминиеви радиатори и обезвъздушаване на алуминиеви радиатори. Най-трудно се извършва монтаж на радиатор на гипсокартон.

Продажба и монтаж на радиатори

При поръчка на монтаж на алуминиеви радиатори, доставката на радиаторите до дома ви е напълно безплатна. Ние поемаме източване и пълнене на абонатната станция.

Работим със всички марки радиатори на пазара. Цени на алуминиеви радиатори и цени за монтаж на алуминиеви радиатори:

 Монтаж на радиатор при съществуващи изводи

38-65.00 лв./бр.

 Демонтаж на радиатор

30.00 лв./бр.

 Изпразване и пълнене на отоплителна инсталация от абонатна станция 

80.00 лв./бр.

 Местене на радиатор на разстояние до 2м  

90.00 лв./бр.

 Местене на радиатор на разстояние до 4м  

98.00 лв./бр.

 Изграждане на отоплителна инсталация /цена на точка/ вкл. при местене без материали

82.00 лв./бр.

 Направа на котелно до 30kW

920.00 лв

Към нас може да се обърнете за:

 • монтаж на термоглава на радиатор
 • монтаж панелни радиатори цени от 55,00 лв
 • монтаж на радиатори върху гипсокартон
 • последователно свързване на радиатори за парно
 • тръби с алуминиева вложка монтаж
 • обезвъздушаване на радиатор
 • обслужване на АС
 • ремонт на радиатор
 • преработка тръбна инсталация 
 • откриване на теч от парно