Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Продажба и монтаж на радиатори

Продажба и монтаж на радиатори

 Професионална фирма за изграждане и поддръжка на отоплителни системи за София предлага доставка и монтаж на радиатори. Извършваме доставка и монтаж на алуминиеви радиатори, чугунени радиатори и панелни (стоманени ) радиатори.  При продажба и монтаж на радиатори получавате безплатна доставка на радиаторите до мястото на монтажа. Разполагаме със всички видове радиатори като производител и дизайн от алуминиевите и панелните радиатори. 

 Като професионалисти извършваме също демонтаж на стари радиатори, премахване на чугунени радиатори, подмяна на стари радиатори, затапване на радиатори при отказ от топлофикация и не на последно място рязане и извозване на стари чугунени радиатори.

 

Монтаж на радиатори върху гипсокартон

 

 Чугунените, стоманените и алуминиевите радиатори изискват да бъде предварително създадена система за окачване. Системата може да е с конзоли на стената при лепен гипсокартон или на пода  при стени от едно слоен или двуслоен гипсокартон.  Ако стената е изпълнена по стандарт с два двойни картона от двете страни, то има възможност и за използване на метална планка. Въпросната планка се захваща за конструкцията на стената. Тя ще поема цялата тежест, тъй като гипсокартонът има свойство да издържа надлъжни натоварвания, но не и напречни, каквито са монтирането на радиатор и други.

 Съвременни високо технологични модели от метал имат надеждни качества, за да се сложат върху гипсокартон. За устояване на натиск, използвайте специални скоби. Те се поставят в стената. След това определете централна точка и очертайте върху стената с молив. Измерете височината на радиатора. Не забравяйте да включите разстоянието от дъното на радиатора до дъното на скобите. Най-малко трябва да бъде на 100 мм от готовия под.

 След това окачете радиатора от едната страна. Поставете скобите към стената. Подсигурете се, че са право сложени, като използвате нивелир или друго средство за изравняване. После завинтете скобите здраво, проверете за подравняване и завинтете в горната част. При пробиване поставете края на скобата в отвора и завъртете по посока на часовниковата стрелка.

 

Правила за монтаж на радиатор  между отделните елементи следва да бъдат:

 

разстоянието до перваза на прозореца да е 6-10 см,

височината от готовия под - 10-15 см;

разстоянието от стената до радиатора - 2-3 см;

поставете устройството директно под прозорците, така че центровете на отвора и батериите да съвпадат;

широчината на нагревателя не трябва да надвишава 70% от ширината на нишата на подпоясването, ако има такава;

разстоянието до пода не трябва да надвишава 12 см, до перваза на прозореца - 5 см;

разстоянието до стената е в рамките на 2-5 см;

 За да монтирате обикновен радиатор трябва да подготвите предварително мястото. Инструменти като маркуч, гаечен ключ, отвертка, метър, нивелир, пробивна машина са ни най-необходими. Първо изключете напълно котела или крана. След това намерете спирателния кран. Сложете маркуча в изхода на клапана и го насочете към мивка. Измерете стената и радиатора. Пробийте дупки за конзолите на радиатора. След това закачете скобите и на тях окачете радиатора както е показано. Свържете радиатора към входните и изходните тръби на системата. Следва обезвъздушаване и е готово след изпитване за плътност и теч.

 Правила преди монтиране на радиатор Преди работата с поставянето на радиатора се уверете, че следните стъпки са изпълнени:

 Спрете подаването на вода в цялото жилище. Източете водата и обезвъздушете тръбите. Монтирайте тялото според инструкциите или универсалните правила и проверете системата за течове.

 

Демонтиране на радиатор

 

 За да демонтирате радиатор, следвайте стандартните стъпки: първо издърпайте главата  и чрез гаечен ключ затворете клапана. Използват се два гаечни ключа - един за завинтване на клапана и един за отвинтване на гайката. Важно е тръбите да не се огъват, защото има риск от изтичане на вода. След това развийте гайките на клапана.  Клапанът трябва да се държи стабилно, докато не се махне гайката. Поставете парцали или кърпи около тръбите и под клапаните, тъй като ще потече вода. Накратко - крановете трябва да са спрени, след това отвивате кранчетата и демонтирате самия радиатор.  Ако няма спирателни кранове на подаващата и връщащата тръба, то се налага източване на кръга или дори цялата абонатна станция.

 

Монтаж на радиатор към тухлена стена
 

 Извършва се по стандартния начин, като по-големи радиатори могат да бъдат поставени върху почти всяка част на стената.

 При смяна на радиатор ще е добре ако новото тяло се намира на същото място. Ако изберете нов модел, трябва да източите системата и да направите промени в тръбопровода. След което тялото се монтира по стандартния начин и се поставя.

 Цените за монтаж и демонтаж варират - между 50 и 90 лв. Монтаж на панелен радиатор е на цена от 48 до 150 лв в зависимост от сложността и размера на радиатора. Цената за монтаж на радиатор при съществуващи изводи е около 45 лв, за демонтаж на радиатор - 20 лв, за изпразване и пълнене на отоплителна инсталация от абонатна станция е около 25 лв. Към цената на услугата фирмите добавят цена за индивидуално посещение между 25 и 40 лв. За сваляне и смяна на радиатор цените варират между 20 и 25 лв. Затапване на радиатори е на цена от 55 лв. Монтажът на лира е между 50 и 90 лв.

Продажба и монтаж на радиатори с безплатна доставка за София. Монтаж и демонтаж на радиатори цени от 48,00 лв ------