Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Ремонт на радиатори при теч и затлачване

Радиатори за парно - ремонт за София

Кога се налага ремонт на радиатор за парно?

Ремонт на чугунен радиатор Радиаторите се изработват от стомана, чугун или алуминии. Всички изброени радиатори се изработват от метал. Чугунените и алуминиевите радиатори се изработват чрез отливка, а стоманените чрез пресоване. Като всеки материал и радиаторите се износват и амортизират. Това свойство на материалите се нарича умора на материала. В радиаторите, освен изброените метали, има и гарнитури и уплътнения от гума, клингерит и други материали, които също се износват и амортизират. 

 Радиаторите се ремонтират основно при теч и при затлачване с ръжда и други тежки части, пречещи на водата да циркулира през тях, а по този начин намаля и топлоотделянето. Когато имаме една от двете изброени причини или и двете едновременно, то се пристъпва към ремонт на радиатора, а ако не е възможен такъв и към смяна на самият радиатор. Естествено смяната на радиаторите трябва да се извърши професионално и качествено. Тава важи за обекти със стара тръбна инсталация на парното отопление.

Продажба и монтаж на радиатори, затапване на радиатори, отказ от топлофикация, спиране на парното

 Над 90 процента от ремонтите на радиаторите се извършват поради теч от радиатора, неговите снадки или от спукани ребра и глидери, като по-рядко има налични течове от разхлабени връзки (съединителни муфи). Най-често радиаторите протичат при замръзване и спукване на глидери. При такъв теч, ако радиатора е алуминиев или чугунен, е възможно премахването на спуканите ребра и смяната им с нови, но при теч от спукване на панелен радиатор, се пристъпва към смяна.

 Ако имаме налице вторият фактор, затлачване и възпиране на циркулацията в радиаторите, следва демонтаж и промивка на радиатора. Промиването се извършва с топла вода, пясъкоструйка и слаби химични съединения. След основна промивка и почистване се преминава отново към монтаж на радиатора.

 Ние предлагаме ремонт и смяна на термовентили за радиатори, термоглави, смяна на обезвъздушители за радиатори(ръчни и автоматични обезвъздушители),  обезвъздушаване на системата и други услуги за ремонт на радиатори. 

 Цените за ремонт на радиатори София са плаващи и се определят от големината и вида на радиатора, самият ремонт и други фактори по демонтажа и монтажа на радиатора, както и не на последно място необходимите резервни части за ремонта.

 Към нас може да се обърнете и при теч от тръбната инсталация. Извършваме ремонт на теч от парно, както и откриване на скрит теч от парна инсталация.