Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir  

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7 vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Отпушване на канал


Отпушване на канал 

 

Отпушване на канал се налага при напълно запушен канал или при намалена проходимост, поради частично запушване. Много по-често канала се запушва напълно. Каналите може да са разположени вертикално или хоризонтално и обикновено в сградите каналите са с диаметър от ф 32, ф 50, ф 75, ф 110 и ф 160. В почти всички сгради след 1960 г каналите са от PVC. Преди тази година има полагани каменинови канали, оловни канали и чугунени канали.  От какво се запушват каналите?

Отпушване на канал на баня. Отпушване на канал на кухня.

Различните канали се запушват от различни предмети. Някои канали имат прекалено слаб наклон или диаметър, по-малък от необходимото. Доста често срещано е неправилно сглобяване на канали, неправилно монтирани раздувки, неправилно направени снадки, чрез нагряване на тръбите, което води до намаляване на светлият отвор, а от там и по-често запушване на даденият канал.  При обикновени условия, без изброените по-горе дефекти на самите канали запушвания се получават по няколко причини.

Първата причина е изхвърляне на водонеразтворими материали в самият канал. Такива неразтворими материали са пликове и торби от найлон, PPr, Pet, твърди материали, строителни материали, хранителни отпадъци с по-големи размери и други.

Втората причина за запушване на каналите е недостатъчно отмиване на самият канали при използване.  Останалите причини водещи до запушване на канала ви са по вина на неизправна канализация. Отпушване на канал от косми.  

При запушен канал следва отпушване. Как се отпушва канал? Методи за отпушване на канал.

Някои практикуват индивидуално отпушване с домашни средства, например отпушване на канали с оцет, със сода или сода каустик (метод за отпушване, които не ви препоръчваме). Често се пробва отпушване на канал с домашен вакуум или тел.

Отпушване на канал с машина. Отпушване на канал София 

Ако не успеете да отпушите канала с домашни средства, трябва да се обърнете към професионална фирма за отпушване на канали.

Професионално каналите се отпушват с вакуум, специални пружини задвижвани от електродвигатели или с вода под налягане. Отпушване на канал цени от 70.00 лева ......

Ние ви предлагаме отпушване на канал с машини и ръчно, в зависимост от типа запушване. Цени за отпушване на канали може да видите тук: отпушване на канал цени