Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123
 Телефони за връзка

0882 / 285 230
 
 
02 / 444 34 54
 
 
Запитване по имейл
Email:
Въпрос за:
Съобщение
В полето по долу напишете числото петнадесет(цифра)
 
 
 Фирмата предлага услуги в София, Бургас и Стара Загора

Отпушване на сифони в София

Запушване на сифон. Отпушване от професионалист.

 Сифона е устройство през което изтича мръсната вода към канализацията. Друго важна задача е да не пропуска миризмите от канализацията към помещенията в които е монтиран посредством водна възглавница.

Отпушваме запушени софони

 Сифоните са прибори отвеждащи отпадната вода да имат S-образна извивка  в която да се задържа вода. Тази вода запечатва тръбата така, че миризмата носеща се от тръбата да не може да влиза в помещението, където е монтиран сифона. Една от причините във вашата баня или кухня да навлиза миризма от канализацията, е именно това, че водата в сифоните се е изпарила или изтича в замазката при спукан сифон. Това се получава, когато дълъг период от време не сте използвали съответният санитарен прибор. За да се отървете от този проблем, просто долейте вода в съответните санитарни прибори или ги заменете с нови ако са увредени.  

Ще се опитаме да обясним колко вида сифона има, как се запушват и как може да се отпушат.

Най-често срещаните сифони са следните два вида:

 Подов сифон с долно оттичане - те са лесни за отпушване, тъй като е по-лесно да се вкара прибора за отпушване на сифон. Недостатък на този вид прав подов сифон е, че миризмата няма какво да я спре. Такива сифони се използват за дворна-външна канализация. Има и такива сифони с долно оттичане, при които самият капак служи като  извивка задържаща вода. 

 Подов сифон със странично оттичане – Най-разпространен е роговият сифон. Ако не познавате структурата на роговият сифон, ще ви е много трудно да вкарате уред за отпушване на сифона. Роговите сифони имат допълнителен отвор отгоре, който обикновено е затапен, за да не влиза миризма през него и именно през този отвор се извършва отпушване на сифона. Отвора обаче е със малък диаметър и може да се отпуши само с много здрави и професионални пружини.        

 Особеното е, че при този тип сифони, подготовката за отпушването започва, като първо се маха решетката на сифона, после конуса, след което веднага се вижда отвора, през който трябва да се вкара спиралата или тела за  отпушване.

отпушване нпа сифон на вана   Да споменем и кухненският сифон с чашка. Този тип сифон се монтира на мивки и умивалници. Кухненският сифон е на същият принцип като описаните по-горе подови сифони.  Запушва се по абсолютно същият начин но отпушването е много по-лесно. Отпушването на кухненският сифон се извършва посредством разглобяване и промиване.

Къде, как и защо се запушва сифона и от какво?

 Възможно е запушването да е в самият сифон, ако е така, той трябва да бъде почистен. Другото място, където може да се запуши е някъде по тръбите, където има чупки в канализацията.

Какво запушва сифона най-често?

Косми, които попадат в сифона по време на къпане, също така отлагания от сапуни много пяна. Ако сифона и кухненската мивка се съединяват в един общ канал, запушването може да е и от мазнини носени от кухненската мивка.

Как да си отпушим сифона сами? Почистване на сифон.

 Ако запушването е в самият подов сифон, то той се почиства и водата трябва да тръгне, ако обаче е някъде навътре в тръбата трябва да се използват професионални инструменти за отпушване на сифон и канали. Препарати за отпушване на сифони само навреждат и няма да отпушат запушеният ви сифон.  Инструментите които се продават по железарските магазини не са професионални. Закупеният инструмент може да не ви свърши работа и само да си дадете парите.

Отпушване на тоалетни, отпушване на канали и отпушване на водосточни тръби с гаранция. Подмяна подов сифон!

 Ако сте пробвали да отпушите сами сифона и ви е омръзнало може да потърсите професионалните ВиК майстори и водопроводчици от Гаматерм  ООД София за отпушване и смяна на подови и кухненски сифони. Цени за отпушване на сифони са обявени в ценовата листа на сайта.