Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Монтаж на бойлер

Монтаж на бойлер по домовете - професионални услуги в София

 Монтаж на бойлер може да извършите сами или да използвате услугите на професионален сервиз за бойлери. Ние ви препоръчваме да използвате услуги за монтаж на бойлер от оторизирани сервиз. Това се налага поради изискванията на производителя с цел уважаване на гаранционните условия. Отделно и гарантиране на безопасността при експлоатация на бойлера.

 Монтаж на бойлер обикновено се извършва на ново място или на мястото на стар бойлер.  За да монтирате бойлер, е необходимо да имате схема за монтаж на бойлер. Следващо условие е да имате изведени изводи за топла и студена вода от водопровода и налично електрическо захранване със сечение на ел кабел поне 2,5 мм2, което идва директно от електрическото табло.

 След наличие на изводи за свързване на бойлера са необходими планка за монтаж на бойлер, инструменти и бойлер. При монтаж на бойлер на тухлена стена са необходими куки за монтаж на бойлер и дюбели за тухла.  При монтаж на бойлер на таван съответно конзоли и планки за таванен монтаж на бойлер, както и крепежни елементи.  Най-сложно е при монтаж на бойлер на стена от гипсокартон или итонг.  В този случай трябва да имаме предварително изготвена конструкция за монтаж на бойлера или да изготвим такава конструкция. Във всички случаи се спазва точна инструкция за монтаж на бойлер.

Монтаж на бойлер на стена, таван или на пода

 Следва окачване на бойлера на стената или тавана. На каква височина се монтира бойлера? На достатъчна за да не пречи и да се събере. Следва и свързване на бойлер към електрическият кабел и водопровода.  На изводите на водопровода се монтират спирателни кранове, като е желателно крановете да имат филтър за твърди частици. 

 Монтаж на бойлер към водопровода без кранове е нежелателно. Връзката между крановете и бойлера може да се извърши с меки връзки (бързи или гъвкави връзки) или с тръби по избор на техника или желание на клиента. Използват се метални тръби, PРR тръби или тръби с алуминиева вложка. Важно е на тръбата на студената вода на бойлера да се монтира възвратният клапан на бойлера, които е в комплект с бойлера.  Не подменяйте оригиналните клапани на производителя.  Внимава се също да не размените посоките на водата от студена към топла. За целта следете стрелките и указанията за монтаж на бойлера.

 Свързването на електрическият кабел се извършва по описаната схема. Всеки ел бойлер има електрическа схема, която задължително е показана в инструкцията за монтаж и на самият капак на бойлера. Отделно по клемите на бойлера  има съответните обозначения L – за фаза,  N за нула и съответно символа за заземяване. Бойлера се занулява задължително.  При евентуално къс ел кабел не удължавайте кабела без обезопасяване със специални ел връзки и нужните мерки за безопасност.

Ние  сме фирма за монтаж на бойлери и извършваме доставка и монтаж на бойлер за територията на град София. Цени за монтаж на бойлер както следва:

Цени за монтаж и демонтаж на бойлер

 • демонтаж на хоризонтален бойлер до 80 литра - от ... лв
 • демонтаж на вертикален бойлер до 80 литра - от ... лв
 • демонтаж на бойлер над 80 литра до 120 литра – от ... лв
 • демонтаж на вертикален или хоризонтален бойлер със серпентина- от ... лв
 • демонтаж на газов бойлер- от ... лв

Цени за монтаж на бойлер

 • монтаж на вертикален електрически бойлер до 80л- от ... лв
 • монтаж на вертикален електрически бойлер над 100л- от ... лв
 • монтаж на комбиниран бойлер за стена над 100л- от ... лв
 • монтаж на бойлер на таван, без значение от обема му- от ... лв
 • монтаж на газов бойлер- от ... лв
 • монтаж на мека връзка за чиста вода- от ... лв
 • монтаж на коляно, муфа- от ... лв
 • извозване на ел бойлер без значение от обема– от ... лв
 • доставка на нов бойлер – безплатна
 • свързване на бойлер към проводник до 2.5мм²- от ... лв
 •  монтаж на спирателен кран прав или ъглов на ½” – от ... лв
 • монтаж на спирателен кран прав или ъглов на ¾” – от ... лв
 •  свързване на бойлер  към водопровода- от ... лв

Ние извършваме ремонт на бойлери по домовете, монтаж на бойлер Теси, монтаж на бойлер Елдом, свързване на бойлер към парно и водопровод, монтаж на бойлер на тухлена стена, както и монтаж на бойлер на таван.

Съвет при изор на нов бойлер.