Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Инсталиране на бойлер

 

Инсталиране на бойлер

 Как да инсталираме електрически бойлер, съвети при избор на електрически бойлер, инсталиране на бойлер в София и видове бойлери

Какво представлява бойлера?

 Казано по-просто, електрическият обемен бойлер е устройство за подгряване на вода, което се предлага в различен обем 5,7,8,10,15, 30, 50, 70, 120, 200 или 1000 литра. В допълнение, той се нарича още бойлер за гореща вода, или резервоар за гореща вода. Топлата вода се използва главно в банята и кухнята, с изключение на промишлените нужди.

  В кухнята се използва предимно за приготвяне на малки ястия или особено за миене на съдове. Днес те са главно от неръждаема стомана, за да ги предпазят от калциране на ръждата. Обемите са от 5 до 15 литра, като се предлагат и бързо нагряващи. Последните се наричат още бойлери с моментно действие.

 Като цяло електрическите бойлери могат да се разделят на директно и индиректно нагрявани уреди:  директно нагряти резервоари за топла вода  са предимство, когато трябва да се нагрява големи количества вода. В рамките на котела има електрически нагревател, на които водата се загрява.

Монтаж на бойлер за гореща вода

 При монтажа, разбира се, е от решаващо значение как ще работи бойлера. Така той работи с електричество, природен газ, LPG или слънчева енергия. В зависимост от вида на енергията, необходимите връзки трябва да са налични в апартамента, към който може да се свърже устройството. Затова трябва да изберете котела въз основа на съществуващите връзки.

 Като цяло трябва да се уверите, че копчето за избор на температура е лесно достъпно и е възможно визуална проверка на работната светлина. Освен това резервоарите за съхранение на топла вода могат да се монтират само в помещения без замръзване и с достатъчно място за обслужване.

 По време на  монтажа ,  първо се подравнява опорна релса и се завива с помощта на нивелир, за да се монтира резервоарът за съхранение. Следва монтаж на връзките за водата. 

 Ако котелът се захранва от електричество, той винаги трябва да бъде свързан към собствена верига. Тази работа трябва винаги да се извършва от специалист , в противен случай рискът от неизправност и вашият собствен риск от нараняване е много висок. Естествено има риск и за вашето здраве.

Видове бойлери

Обемен бойлер, които загрява водата и да го съхранява. За разлика от бойлера, който нагрява водата, докато тече през уреда. Последният се нарича проточен бойлер или бойлер с моментно действие.

Затова закупуването на обемен бойлер е оправдано само ако са необходими редовно големи количества вода, защото има по-голям капацитет от проточния бойлер. 

 Електричеството е най-скъпата опция за работа, поради което, ако имате наличните връзки, трябва да изберете устройство, което може да работи с нефт, газ или слънчева енергия.

Съвети за пестене на енергия за обемен бойлер. Съвет при избор на бойлер

 Консумацията на енергия и разходите за затопляне на топла вода зависят от една страна от количеството консумация, а от друга страна от вида на енергията, с която устройството работи.  Важно е също и обема на бойлера.Топлата вода с електричество е особено скъпа, ако котелът се използва рядко, тъй като той все още е в готовност. По този начин се получават големи загуби на енергия, които се опитват да балансират, за да поддържат водата при определена температура.

 Въпреки това, с ниска консумация на вода, не трябва да се опитвате да пестите енергия с ниска работна температура. В противен случай бактериите се развиват в резервоара за гореща вода и замърсяват водата. Работната температура винаги трябва да е над 60 градуса. но не повече от 72 градуса.

 Въпреки това, можете да спестите енергия с котел с електронно отопление: така че резервоарът за гореща вода не поддържа температурата на водата през нощта или във времето в което не ви е необходим.  Точните часове се регулират от таймер. Той гарантира, че котелът работи само в зададените часове. Вече се предлага и дистанционно управление на бойлера през интернет. Може да си пуснете бойлера дистанционно и предварително.

Соларен бойлер или панел към бойлер със серпентина

По-евтиният начин за управление на котела е използването на слънчева енергия. Този вариант е особено полезен, защото такива слънчеви системи за съхранение имат по-високи обеми на съхранение от "нормалните" устройства.

За разлика от конвенционалните котли, те се разделят на две секции: долу в склада е студената вода, която се нагрява от спирали и се издига поради по-ниската си плътност в котела. От там той ще бъде препратен до точката на потребление. Поради високата топлоизолация едва ли някаква топлина се губи дори и при съхранение с продължителност няколко дни.

Слънчевите котли работят с два топлообменникаПървият е разположен в долната част на резервоара за съхранение и отдава топлина на резервоара за съхранение с малки температурни колебания. Вторият е монтиран в горната част и се използва за подгряване, ако слънчевата топлина при лошо време или през зимата не е достатъчна, за да задоволи търсенето.

Предлагаме доставка и монтаж на бойлери. Инсталиране на бойлер и ремонт на бойлери. Професионален сервиз за ремонт и монтаж на бойлери в София.