Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Ремонт на ел бойлери

 Ремонтиране на електрически бойлер

 Ремонт на ел бойлери се налага често и по различни причини. Първо нека да разясним, кои бойлери са електрически. Електрически бойлери е широка категория, която включва всички бойлери, които нагряват водата с електрическа енергия. Бойлери в тази категория са: обемни електрически бойлери, проточни електрически бойлери и комбинирани електрически бойлери.

 Последната категория бойлери са слънчеви бойлери, бойлери със серпентина за парно и други бойлери, при които имаме и електрически нагревател и алтернативна форма за затопляне на вода. Алтернативната форма за затопляне на водата в бойлера, винаги е серпентина /и или семпертина, както я наричат често. През тази спираловидна тръба, протича затоплена вода от друг източник, която отдава топлина на водата във водосъдържателя на бойлера.

 За да не изпадаме в много подробности, ще обясним на кратко принципа на работа и съставните елемнти на електрическият бойлер. Всеки електрически обемен бойлер има балон, терморегулатор, нагревател, термозащита, предпазен клапан и евентуално термометър и други спомагащи и неосновни елементи. Комбинираните електрически бойлери имат същите елементи, но имат и вградена серпентина.

 Всеки проточен електрически бойлер има нагревател (най-често на няколко степени), дебитомер, термозащита и клапан. Двата вида ел бойлери са прецизни устройства и работят под налягане, освен проточните ел бойлери, които работят без налягане. Това са бойлери за баня с душ слушалка и те не могат да бъдат монтирани към водопроводната система.

Ремонт на ел бойлери по домовете

 При работа на бойлера, т.е когато бойлера е включен, бойлера подгрява водата посредством нагревателя, които може да е мокър (потопяем )нагревател, сух нагревател (керамичен или графитен) или обемен нагревател (при проточните бойлери). Терморегулатора и термозащитата следят за нормалните стойности на подгряване на водата и при определени стойности прекратяват подаването на електро енергия към нагревателя, а от там и изключват работата му. При мощните проточни бойлери, това се извършва от така нареченият дебитомер. Това е устройство, което преценя необходимата мощност за загряване на водата, протичаща през нагревателя на бойлера.

 От до тук казаните общи приказки, относно работата на ел бойлери става ясно, че нагревателя, термозащита и терморегулатора са най-експлоатираните елементи в бойлера. Затова всички електрически бойлери имат нужда от смяна на точно тези части.

 Ремонт на ел бойлери, вече се извършва на място по домовете на клиентите. Услугата се предлага за София и околните райони. 

Ние предлагаме ремонт на ел бойлери по домовете. Цени за ремонт на ел бойлери вижте ТУК.

 Сервиз за бойлери Виктерм предлага ремонт на ел бойлери от марките : Теси, Дипломат, Елдом, Елдом инвест, Аристон, Атлантик, Тедан, Стийбел, Шишков, Матев, Горение, Термомакс, Сънсистем, Мидея и бойлери Фламина. 

Предлагаме смяна на нагревател на бойлер, смяна на терморегулатор на бойлер, поправка и смяна на термозащита на бойлер, смяна на бойлерно копче, смяна на ел кабели на бойлер, смяна на възвратен кабел и още много други поправки ремонт на ел бойлери. Можете да ни се доверите и при избор на нов бойлер за съвет и конслтация.