Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Ремонт на бойлери София

Ремонт и монтаж на бойлери. Сервиз за бойлери в София

 Предполага се, че можете да ползвате топла вода по всяко време на деня. Всичко е наред, докато не разберете, че няма топла вода и бойлера не работи. Става ясно, че се налага ремонт на бойлера ви. Защо не работи бойлера? Преди да се консултирате с техник за ремонт на бойлери ще ви разкажем накратко какви могат да са евентуалните причини за това.

Ремонт на бойлери по домовете

Естествено част от причините можете да проверите и сами!

Следните причини могат да бъдат взети предвид за това нарушение:

  • няма вода във водопровода,
  • Паднал е автоматичният предпазител
  • Термостата на бойлера е изключил
  • Термостата е повреден или неправилно монтиран
  • Запушени тръби на бойлера или водопровода от варовик
  • Изгорял нагревател
  • Ненастроен терморегулатор

ЗАБЕЛЕЖКА

 Преди да започнете проверка на причината, задължително изключете бойлера от електрическото захранване. При неспазване на това правило съществува опасност от токов удар и късо съединение.

ВОДОСНАБДЯВАНЕТО НЕ РАБОТИ

 

 Първо проверете тръбите за вода. Включете кранчето за гореща вода: ако налягането на водата е ниско, тогава има проблем с тръбите. Обадете се на водопроводчик, който ще определи причината. Ако тече само студена или хладка вода, дефектът е повече в електрическия диапазон. Бойлера не нагрява вода и тогава продължете с търсенето на причината или повикайте техник от сервиз за ремонт на бойлери.

АВТОМАТИЧНИЯТ ПРЕКЪСВАЧ Е ЗАДЕЙСТВАН

 Проверете дали електрическият прекъсвач не е изключил или дали предпазителят не е паднал така, че бойлерът да не може да загрява. Разбира се вашето електрическо табло може да е с обикновени предпазители. Тогава ще ви е необходим фазомер за да проверите здрав ли е бушона.  Ако всичко е наред до тук, самият котел има електрически дефект. Ако прекъсвачът се задейства отново, водата може да попадне на електрическите връзки, което води до късо съединение. Моля, не включвайте сами предпазителя, опасно е!

 Знаете ли?
За да няма корозия във вътрешността на бойлера, в резервоара за гореща вода има пръчка, която се нарича анод. Има 3 различни вида аноди:

ТЕРМОСТАТЪТ Е ВКЛЮЧЕН В БЕЗОПАСЕН РЕЖИМ или е изключила защитата на уреда

 Преди да извършите това изпитване, изключете електрозахранването на бойлера от електрическата разпределителна уредба. 
Използвайте отвертка , за да отстраните защитния капак, монтиран на винт, който обикновено се намира под резервоара за гореща вода. Там ще видите термостата. На термостата има малко гнездо, в края на което има червен бутон. Ние ви съветваме при изключила защита да предприемете смяна на регулатора! Ако все пак сте достатъчно смели  използвайте изолирана плоска отвертка, за да я избутате навътре, но на ваша отговорност.

Обикновено изключилата защита означава неправилна работа на бойлера и много рядко друг проблем.
Ако след включване на бутона се върне обратно, това означава:

  • Термостатът е дефектен и трябва да бъде подменен
  • Нагревателя е изгорял
  • Това, че контейнерът е толкова калциран, че задейства предпазния термостат

Забележка : дори и да сработи отново, препоръчваме наблюдаване на уреда за да се уверите, че няма да прегрее отново, което е много опасно.

ТЕРМОСТАТЪТ Е ПОВРЕДЕН ИЛИ НЕПРАВИЛНО НАСТРОЕН

 Може да се случи, че термостатът на бойлера е неправилно настроен или че копчето за настройка на температурата е преместено по грешка, така че температурата да е зададена твърде висока. Високата температура от своя страна ще изключи термозащитата. Ако това се случи, изключете захранването и завъртете копчето, за да намалите настройката на температурата. След това отново включете захранването.
Ако нищо не се случи, може да се окаже, че термостатът е дефектен и трябва да бъде сменен. За да го тествате, вземете мултиметър.  Изключете всички връзки на термостата и поставете измервателните накрайници на тестовото устройство върху изтеглените връзки на термостата. Повечето резервоари за топла вода са снабдени със скица на електрическите връзки, така че можете да се ориентирате. Ако няма непрекъснатост, трябва да смените термостата.

Идеалната температура за работа на вашият бойлер е около 60 ° C.  При по-хладна вода бактериите се развъждат необезпокоявани, а при по-висока температура има опасност от прегряване.

Ремонт на бойлери по домовете 

 

НАГРЕВАТЕЛНИЯТ ЕЛЕМЕНТ Е ДЕФЕКТЕН

 


 Ако, все пак, резервоарът за гореща вода не работи, това може да се дължи на това, че нагревателният елемент е дефектен. Възможно е да се тества с мултицет. За тази цел изключете всички връзки на нагревателния елемент. Мултиметърът трябва да е настроен на омметър. Поставете двете сонди на тестера на всеки терминал на нагревателя, за да проверите за непрекъснатост (трябва да се покаже стойност). Ако устройството ви не е твърде старо, може да има смисъл да замените нагревателния елемент. В противен случай се препоръчва закупуването на нов бойлер за гореща вода!

 

Тръба за топла вода дефектирала, пробила

 

 Не на последно място, причината за липса на топла вода може да се окаже тръбата за топла вода, която отвежда водата от върха на бойлера до тръбите, които обикновено са в долната част на бойлера. Тръбата преминава близко до нагревателя на бойлера и през студеният слой вода в дъното на резервоара. При пробив в тръбата се засмуква студена вода. Бойлера в тези случай работи безпроблемно и няма друга повреда.

 

Естествено ако не успеете да се справите с проблема, може да се обърнете към нас.

Ремонт на бойлери по домовете за София, продажба на бойлер, доставка и монтаж на бойлери. С гаранция.