Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir  

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7 vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Смяна на сифон на мивка

Сифоните за мивки се изработват от алуминиеви сплави или от PVC. В близкото минало основният материал за сифони беше чугун.  Преди да извършите смяна на сифон на мивка трябва да сглобите сифона за мивка и да го наложите с цел оразмеряване на тръбата към канализацията. Сифон се монтира на всяка мивка – мивка за баня, умивалник, кухненска мивка или двойна професионална мивка от алпака.  Естествено преди тази процедура демонтирате старият сифон. 

Обикновено сифоните на кухненските мивки имат преливник. Сифон за мивка с преливник винаги се поставя точно по схемата и се следи за евентуални течове.  Към сифон за мивка може да свържи и пералня, този род се нарича сифон за мивка и пералня. При мивките за баните сифона е в комплект със смесителя.

Към сифона може да се монтира чашка и тръба или да се свържи към канал с ф 50 за отпадна вода посредством гъвкава връзка. Гъвкавите връзки биват армирани и гофрирани. Ние препоръчваме използване на армирана гъвкава връзка.  Тръбите за сифоните са метални или пластмасови с различни цветове.

Винаги при монтаж на сифон за мивка поставяйте всички гумени уплътнения от комплекта, а също и уплътняващ маншон на тръбата с ф 50. Този маншон  служи за спиране на миризмите и евентуално на течове от канализацията без да  забележите.  Липсата на маншон позволява свободно движение на тръбата на сифона и създава възможност за излизане от гнездото.

Смяна на сифон на мивка от 48,00 лв за София

Друга особеност при монтаж на сифон за мивка е монтажа и свързването на сифона към канала. Тръбата трябва да е достатъчно навътре в канала за да не излезе от тежестта си или от евентуално разместване, но в същото време трябва да не е много навътре. При монтаж на тръбата прекалено навътре се получава тапа, особено при канали с дъги или колена в горният си край, което води до слабо отичане и често запушване на мивката.

Виктерм извършва доставка и смяна на сифон на мивка за баня и смяна на сифон на мивка за кухня. Смяна на сифон на мивка на цени от 47 – 88 лв. Професионални водопроводчици от екипа извършват денонощно отпушване на сифони, отпушване на тоалетни, отпушване на кнали и почистване на водостоци и улуци. При нас може да поръчате смяна на мивка, подмяна на тоалетно казанче, тоалетна чиния и дори откриване на течове без къртене.