Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Монтаж на тоалетна чиния

Монтиране на тоалетна в София

 Монтаж на тоалетна чиния или монтаж на моноблок се извършва върху пода на банята или тоалетната. Самият монтаж на всички съвременни тоалетни чинии се извършва посредством комплект за монтаж. Комплекта включва дюбели, болтове, шайби и специални тапи. За скриване на болтовете и гайките. Самата тоалетна чиния е добре да се монтира върху специални силиконови подложки, които служат за буфер между пода и самата тоалетна. Лепене на тоалетна чиния вече почти не се практикува, поради факта, че веднъж залепена тоалетната чиния може да се демонтира само с чупене.  При закрепване на тоалетна чиния е важно да не се стяга максимално – има опасност от спукване на санитарната керамика. 

Монтаж на тоалетна чиния със силикон?

 Преди да предприемете монтаж на тоалетна чиния е добре да оразмерите мястото за пробиване на отворите в пода, като внимавате да не пробиете подовият канал. Пробиването трябва да се извърши през плочките, което изисква специални инструменти и техника. При неправилно пробиване на отвора или неправилно залепени плочки в банята има опасност от счупване. След монтажа се извършва свързване на тоалетната с тоалетното казанче.

Монтаж на тоалетна чиния с хоризонтално отичане

 Тоалетна чиния с хоризонтално отичане може да се срещне и като тоалетна чиния със задно отичане. Самото отичане е свързано с разположението на изхода на тоалетната чиния където ще се свърже с канализацията. До скоро свързването на тоалетната чиния се извършваше с PVC тръби ф 110 мм. Свързването към канализацията вече се изпълнява с гъвкава връзка за тоалетна чиния.

Монтаж на тоалетна чиния с долно отичане

 Монтаж на тоалетна чиния с долно отичане или тоалетна чиния с вертикално отичане. Този тип тоалетни чинии нямат видим извод за  включване към канализацията. Самият извод се намира от долната страна на тоалетната. Свързването на тоалетната към канализацията се извършва отново с монтаж, а закрепването на тоалетната е стандартно.

 Монтаж на тоалетна чиния с биде

 При монтаж на тоалетна с биде се извършват абсолютно същите монтажни работи, като допълнително има свързване на смесител за биде. Смесителя се свързва към водопровода за топла и студена вода. За да извършите свързване са необходими изводи зад тоалетната на височина около 30 см. от пода.

Монтаж на тоалетна чиния  моноблок

 Моноблока е тоалетна чиния при която тоалетното казанче е монтирана директно върху придавка на тоалетната. Самото име показва, че тоалетната и казанчето са в комплект. Монтажа на този тип е по различен поради монтажа на самото тоалетно казанче. Казанчето е закрепено към тоалетната чиния с два болта.

 Монтаж на тоалетна чиния цена  от 47 лв до 72 лв. ВиК услуги от водопроводчик. Монтаж на тоалетни и тоалетни казанчета. Нивелиране на тоалетна чиния, лепене на тоалетна чиния, лепене на тоалетна чиния с теракол,  монтаж на тоалетна чиния за вграждане, монтаж на тоалетна чиния с биде, уплътняване на тоалетна чиния, отпушване на тоалетна чиния и други ВиК услуги  за София.