Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Смяна на батерия на мивка

Водопроводчик за поставяне на батерия за мивка

 Смяна на батерия на мивка, особено при стоящи смесители е леко неприятна работа. За  да смените смесителя на мивката трябва да сте под мивката и да развиете смесителя с глух ключ. Процедурата е трудна особено при кухненските мивки, където плота е малко по-дълбок.  Смяна на стенна батерия е доста по-лесна и по-бърза.

 За да извършим смяна на батерия на мивка е необходимо да спрем водата, евентуално само студената или студената и топлата при централно топлоподаване. След като сме спрели водата трябва да изпуснете налягането във водопровода. Налягането може да се изпусне от всеки един смесител, включително и от този които ще сменяме.  Отворят се двата крана на топлата и студената вода за да изтече известно количество вода. След като спре водата може да започваме с демонтаж и монтаж на батерията.


 

Подмяна на батерия на мивка на ниска цена

 Смяната на батерията трябва да се извършва с инструменти с омекотени работни повърхности. Това са клещи, ключове и други инструменти на които има подложен специален материал. Материала е достатъчно твърд, но не позволява драскане на декоративното и защитно покритие на смесителната батерия. При смяна на батерия за мивка на стена задължително се подменят гарнитурите при холендърните връзки и самите щуцери или ексцентрици както са известни на повечето от нас.

 При смяна настояща  батерия на мивка  се извършва смяна на меките връзки от спирателните кранове до батерията и евентуално спирателните кранове. Смяната на крана не е задължителна, но съвременните материали не издържат повече от 8-10 години, като след този период се счупват под въздействието на налягането от водопровода. Счупването е неприятно и  част от крана остава вътре във водопровода. Изваждането на счупената част е доста скъпо и не всеки път е възможно. Отделно от всичко това може да наводните вашият имот и съседите си.

 Ние предлагаме доставка и смяна на батерия за мивка, смяна на тоалетно казанче, смяна на тоалетна чиния, смяна на душ батерия, смяна на душ кабини и други ВиК услуги.