Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123
 Телефони за връзка

0882 / 285 230
 
 
02 / 444 34 54
 
 
Запитване по имейл
Email:
Въпрос за:
Съобщение
В полето по долу напишете числото петнадесет(цифра)
 
 
 Фирмата предлага услуги в София, Бургас и Стара Загора

Откриване на ВиК течове без къртене

 

 Откриване на ВиК течове с камера. Диагностика на скрити течове в София

Откриване на ВиК течове с камера, без къртене! Скрити течове съществуват винаги където има канализация, парно отопление и водопровод. Течове се получават във всички тръбни инсталации с високо или ниско налягане (ВиК инсталации, парно, водостоци и др.), без значение от тяхната възраст и предназначение. Има скрити течове които текат от външните/ уличните водопроводи и канали но не избиват на повърхността като гейзери или локви поради простата причина че водата си намира по-лесен път до дренажи и отводнителни канализации.

Съществуват скрити течове и във вътрешните ВиК инсталации. Течовете от вътрешни ВиК инсталации може да се покажат но е твърдо висок шанса и да не се покажат на повърхността. Съществуват също скрити течове от покриви, сифони, бани, фуги, тераси, бани, душ кабини, течове от тераси и течове от съседи, скрити течове от щрангове и от водомерни шахти и още куп други течове. Ние ще обърнем по-специално внимание на скрити течове от ВиК инсталацията понеже скрити течове могат да съществуват и от хладилни и климатични инсталации, газови инсталации и още куп други инсталации с различни флуиди и газове. Откриване на ВиК течове с камера Flir.

 


 Откриване на ВиК течове - диагностика без къртене

термографска снимка на теч Откриването на ВиК течове от инсталации не е лесна задача. Скритият теч има малък дебит и се попива от строителните материали-замазки, бетон, вар, дърво и други. Изисква се богат опит и познание както и много скъпа и професионална паратура. Скритите течове се намират успешно от няколко години. Досега технологията не позволяваше откриване на скрити течове. Днес в съвремието се използват инфрачервени камери, ултразвукови преобразуватели и газови анализатори за да се локализира, намири и диагностицира даден скрит теч. Дори от няколко години се организират състезания по откриване на скрит теч от ВиК инсталации и системи.

 Скритите течове във външните водопроводи и канали се откриват доста по-трудно от течовете в  вътрешна ВиК инсталация. Водопроводчика които търси скрит теч навън трябва да е наясно със смесването на шумове и температурни разлики от природата и съпътстващата човешка дейност в близост до мястото за локализиране на скритият теч.

 Течове на открито от тръба на водопровод под налягане е възможно да се открият от земята, докато течове на канали и шахти се откриват от въздух на определена височина. Използват се безпилотни специални дронове оборудване с термогравски камери и сонари. Процедурата е скъпа но надеждна.

Откриване на ВиК течове и ремонт на течове - ниска цена

 Откриването на скрит теч от ВиК инсталация е свързано със подсигуряването на достъп до засегнатите помещение и помещенията за които имаме съмнения за скрит теч.  Търсенето и откриването на скритият теч се извършва отново с термографска камера и ултразвук само че в самото помещение. Не може да се търси скрит теч в съседа през стената и отдолу да се открива теча от терасата на съседите над вас. Обследва се всяко помещение по отделно. Търсенето на скритият теч започва от помещението където е резултата от теча, т.е. там където виждате капкаие, струята или влагата и мухъла. Уредите проверяват каква е водата, с каква температура и цвят, и тръгва проследяването на пътя на водата. Резултата от теча може да е няколко метра или етажа по нагоре или на ляво и дясно от резултата на теча. Обследването може да премине през помещения в които дори няма тръби и канали, докато се стигне до скритият теч и се локализира с точност.

 Ние от Гаматерм ООД сме създали специализирана група за откриване на течове са София и цялата страна оборудвана с модерна и съвременна технология и апаратура за откриването на скрити течове от ВиК, скрити течове от балкони, скрити течове от басейни, скрити течове от тераси, скрити течове от покриви, скрит теч от бани, скрит теч от кухни, скрит теч от съседи, скрит теч от сифони и фуги, скрит теч от парни инсталации и парно, скрит теч от вертикални и хоризонтални щрангове, скрити течове от тръби на студена вода и от тръби на топла вода и още куп други скрити течове.

 Констативният протокол показва на ремонтната група къде е теча с точност и от какво е. Ако ремонта или отстраняването на теча се прави от Гаматерм ООД издаването и заплащането на този констативен протокол не се налага. Отстраняването на теча е с гаранция.

Откриване на теч цена от 110,00 лв с ДДС.

Такса посещение 30,00 лв в рамките на град София.

Всяко следващо помещение след първото се таксува 58,00 лв 

Констативен протокол 88,00 лв (не доклад, а констативен протокол).

Откриване на теч Бургас.

Откриване на течове под земята.