Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течеве в банята с термокамера Flir  

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7 vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123
 Телефони за връзка

0882 / 285 230
 
 
02 / 444 34 54
 
 
Запитване по имейл
Email:
Въпрос за:
Съобщение
В полето по долу напишете числото петнадесет(цифра)
 
 
 Фирмата предлага услуги в София, Бургас и Стара Загора

Откриване на скрит теч ВиК

 


 

Скрити течове съществуват винаги където има канализация, парно отопление и водопровод. Течове се получават във всички тръбни инсталации с високо или ниско налягане (ВиК инсталации, парно, водостоци и др.), без значение от тяхната възраст и предназначение. Има скрити течове които текат от външните/ уличните водопроводи и канали но не избиват на повърхнастта като гейзери или локви поради простата причина че водата си намира по-лесен път до дренажи и отводнителни канализации. Съществуват скрити течове и във сградните ВиК инсталации. Течовете от сградните ВиК инсталации може да се покажат но е твърдо висок шанса и да не се покажат на повърхността. Съществуват също скрити течове от покриви, сифони, бани, фуги, тераси, бани, душ кабини, течове от тераси и течове от съседи, скрити течове от щрангове и от водомерни шахти и още куп други течове. Ние ще обърнем по-специално внимание на скрити течове от ВиК инсталацията понеже скрити течове могат да съществуват и от хладилни и климатични инсталации, газови инсталации и още куп други инсталации с различни флуиди и газове.

 


 

термографска снимка на течОткриването на скрит теч от ВиК инсталации не е лесна задача. Скритият теч има малък дебит и се попива от строителните материали-замазки, бетон, вар, дърво и други. Изисква се богат опит и познание както и много скъпа и професионална паратура. Скритите течове се намират успешно от няколко години. Досега технологията не позволяваше откриване на скрити течове. Днес в съвремието се използват инфрачервени камери, ултразвукови преобразуватели и газови анализатори за да се локализира, намири и диагностицира даден скрит теч. Дори от няколко години се организират състезания по откриване на скрит теч от ВиК инсталации и системи.

 Скритите течове във външните водопроводи и канали се откриват доста по-трудно от течовете в сградната инсталация. Водопроводчика които търси скрит теч навън трябва да е наясно със смесването на шумове и температурни амплетуди от природата и съпътстващата човешка деиност в близост до мястото за локализиране на скритият теч.

Течове на открито от тръба на водопровод под налягане е възможно да се открият от земята, докато течове на канли и шахти се откриват от въздух на определена височина. Използват се безпилотни специални дронове оборудване с термогравски камери и сонари. Процедурата е скъпа но надеждна.

Откриването на скрит теч от сградната ВиК инсталация е свързано със подсигуряването на достъп до засегнатите помещение и помещенията за които имаме съмнения за скрит теч.  Търсенето и откриването на скритият теч се извършва отново с термографска камера и ултразвук само че в самото помещение. Не може да се търси скрит теч в съседа през стената и отдолу да се открива теча от терасата на съседите над вас. Обследва се всяко помещение по отделно. Търсенето на скритият теч започва от помещението където е резултата от теча, т.е. там където виждате капкате, струята или влагата и мухъла. Уредите проверяват каква е водата, с каква температура и цвят, и тръгва проследяването на пътя на водата. Резултата от теча може да е няколко метра или етажа по нагоре или на ляво и дясно от резултата на теча. Обследването може да премине през помещения в които дори няма тръби и канали, докато се стигне до скритият теч и се локализира с точност.

Ние от Гаматерм ООД сме създали специализирана група за откриване на течове са София и цялата страна оборудвана с модерна и съвременна технология и апаратура за откриването на скрити течове от ВиК, скрити течове от балкони, скрити течове от басеини, скрити течове от тераси, скрити течове от покриви, скрит теч от бани, скрит теч от кухни, скрит теч от съседи, скрит теч от сифони и фуги, скрит теч от парни инсталации и парно, скрит теч от вертикални и хоризонтални щрангове, скрити течове от тръби на студена вода и от тръби на топла вода и още куп други скрити течове.

С цел отстраняването на вече диагностицираният теч по желание на поръчителя се издава констативен протокол. Констативният протокол показва на ремонтната група къде е теча с точност и от какво е. Ако ремонта или отсткраняването на теча се прави от Гаматерм ООД издаването и заплащането на този констативен протокол не се налага. Отстраняването на теча е с гаранция.