Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Откриване на теч с термокамера в София

откриване на течове с термокамераОткриване на теч в София и страната

 Скрити течове се получават във всички нови и стари сгради. Причините за поява на течове са много и най-разнообразни, като започнем от остарели тръби, фитинги, хидроизолации, канали, до механично увредени такива, химично повредени канали и сифони, а не на последно място и некачествени материали и некачествено изграждане на водопровод и и канализация. При наличие на следи от теч, когато причината за теча остава неясна и е загадка, се прибягва до новите технологични решения за откриване на теч. За да се справите с наличен теч, без загуба на време, нерви и неприятни чувства от хаотично къртене се прибягва до откриване на теч с термокамера. Естествено това е успешен метод, той се е прилагал с години. Сега въпроса е да се спестят средства, време и пари. Диагностика на теч в банята е един от най-често срещаните проблеми, но ние откриваме и отстраняваме течове от всякакъв вид. 

Камера за откриване на течове на супер цена 

 Термокамера за откриване на течове е инфрачервена камера или още термографска камера, която всъщност е апарат за откриване на течове. Уреда работи с дължина на вълната невидима за човешкото око. Всеки предмет (обект) излъчва инфрачервена радиация, която не се вижда от хората. Термографската камера улавя излъчваната радиация от обекта и го визуализира. Инфрачервената светлина е с дължина на вълната от 0,7 до 300 микрометра. На практика с термокамера може да наблюдавате всички реални тела. Само тела в абсолютната нула и под нея нямат инфрачервено излъчване, като за абсолютна нула се счита -273,12 градуса по Целзий. 

 Остава да разясним как работи самият уред за откриване на течове -  термокамерата. Откриването на течове с термокамера не е много проста задача. За да се научим да работим с термокамера е необходимо не само да прочетем упътването и ръководството за работа с уреда. Откриване на теч с термокамера е свързано с много знания и практика. За да функционира термокамерата правилно трябва да бъдат зададени точни стойности на околната температура, влажността, осветеност, скорост на вятъра, ъгъла на наблюдение и да се изведе стойността на коефициента на излъчване на даденият материал. Коефициента на излъчване е различен за всеки вид материал и дори зависи от повърхността на материала (полирана, гланцирана или матова).

 Коефициента на излъчване се бележи с ε и се взема, като стойност от таблици, но в таблиците е посочен ориентировъчен коефициент на материала. Коефициента на излъчване на материала ε зависи от факторите, които изброихме по-горе и се променя от тези условия. За да зададете точната стойност на ε се налага да извършите някои характерни замервания с термокамерата. Едва след точното задаване на всички изброени параметри термокамерата ще работи правилно и коректно.  Неточни параметри на коефициентите и другите амбиентни стойности няма да позволят откриване на теча с термокамерата и въобще термокамерата няма да работи като такава. Неправилната работа с уреда води до фалшиви резултати. 

Как да се научим да работим с термокамера?

 Работата с термокамера е сложна. Хората работещи с термокамери и имащи просто да работят с термокамера се наричат дефектоскописти-термографи. Тези хора трябва да са преминали задължително II нива на обучение от теория и практика и да имат сертификат (разрешително) за откриване на течове с термокамера и термографски анализ на сгради и тръби.

Откриване на течове в София цена 140 лв с ДДС 

 Ние като компания занимаваща се с ВиК услуги предлагаме откриване и отстраняване на течове с термокамера. Разполагаме с термокамера на flir, както и сертификат за извършване на дейността. Фирмата има обучен и сертифициран персонал от трима термографи II ниво.

Предлагаме откриване на течове с термокамера за цялата страна и град София. Откриване на течове Бургас, откриване на течове Благоевград, уред за откриване на течове цени, ВиК термокамера, обследване на течове, евтина услуга с термокамера и др.