Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123
 Телефони за връзка

0882 / 285 230
 
 
02 / 444 34 54
 
 
Запитване по имейл
Email:
Въпрос за:
Съобщение
В полето по долу напишете числото петнадесет(цифра)
 
 
 Фирмата предлага услуги в София, Бургас и Стара Загора

Откриване на скрит теч - диагностика без къртене

Откриване на теч Скритите течове са трудни за откриване и диагностика. Самото локализиране с точност или минимални отклонения става с прецизна и скъпа апаратура и много опит от стрна на обследващия екип. Откриване на скрит теч е задача с доста неизвестни. Откриване на течове с термокамера от препоръчана фирма за откриване на течове гарантира качество, точност и конкурентна цена!

 Идеята на откриването и локализирането на скрит теч е свеждане до минимум на разходите за къртене и визуално откриване на проблема. Това от своя страна налага, както вече споменахме, точно локализиране и професионална отстраняване на теча. 

 Ние от Гаматерм ООД работим от години по диагностика и откриване на скрити течове с помощта на термокамери и други апаратура . Разполагаме с добре обучен персонал и професионални инфрачервени камери и ултразвукови преобразуватели. Предлагаме и отстраняване на теч София.

 Когато усетите, че сметката ви за вода нараства без причина, имате влага или петна по стените, а също така съседа се оплаква от влага, мухъл или плесен, то има скрит теч. 

Откриване и ремонт на течове 

 Скритите течове могат да бъдат от канализация, водопровод, душ кабина, спукани кранове или меки връзки, нарушена хидроизолация на покриви и мазета, както и балкони, тераси или веранди. Възможностите за скритите течове са много и се налага обследване на цели помещения а не конкретно на тръбопровод или канал.

 Когато поръчвате обследване за откриване на скрит теч трябва да знаете, че трябва да осигурите достъп до съседните помещения около теча. Влизането в тях не е задължително, но при преценка на обследващото лице или налагащи обстоятелства ще трябва да се обследват и съседните помещения. Скрит теч се нарича поради факта, че не е ясно къде е източника на теча и задачата е да се открие. 

 Липсата на достъп спъва и прекратява обследването. Подсигуряването на достъп до съседните помещения се налага поради причината, че търсим неизвестно място на разлив, който може да се окаже не в помещението, където го търсим. 

 Уредите откриват теча в стените, пода или от покрива, но трябва да няма големи по обем препятствия между уреда и стената или пода. Такива препятствия за термографията или ултразвуковите преобразователи могат да бъдат гардероби, дрешници, масивни кухни, легла за вграждане в стени и други обемни мебели.

 Уреда проследява посоката от която идва скритият теч, температурата на водата, както и нейната чистота /канал –водопровод - сифон - тераса-покрив/.

След проследяване и прослушване на звуковите индикации, се стига до точното място на разлива.

 Изготвя се констативен протокол за мястото и характерните особености на теча и се изготвя оферта за отстраняването на теча. При желание или нужда се издават снимки и диаграми към протокола.

Откриване на теч цена. Термокамера за откриване на течове цена.

От откриването на теча до отстраняването му, всичко е в ръцета на клиента. Клиента не е длъжен да приеме нашата оферта по отстраняването, а да си отстрани проблема сам или да търси по-изгодни условия за ремонт.

Цените за откриване на скрит теч може да видите тук:

  • Цена за посещение на адрес - 58 лв.
  • Цена за обследване на първото помещение (до 18 м2) - 140 лв.
  • Цена за обследване на всяко следващо помещение (при нужда) - 50 лв.

Ценова листа за откриване на скрити течове за открити пространства:

  • Цена за посещение на адрес - 58 лв.
  • Цена за обследване до 18 м2 - 140 лв., 
  • Цена за обследване до 180 м2 - 0,85 лв на линеен или квадратен метър.
  • Цена за обследване над 180 м2 - по договаряне.

Ценова листа за издаване на документи удостоверяващи причината за скрития теч:

  • Цена за оферта за отстраняване на теча - Безплатно 
  • Цена за констативен протокол за липса на теч от инсталация - 88 лв.
  • Цена за констативен протокол за причината и мястото на теча - 88 лв.

ЗАБЕЛЕЖКА: 

цената е за КОНСТАТИВЕН ПРОТОКОЛ, А НЕ ЗА "ДОКЛАД, разчитане" или каквото и да е нещо, което няма да ви послужи преди нито една институция ! В протокола се описват данните от термографията, проблема, причината и препоръките за отстраняването му. 

Офертата за отстраняване на теча се получава от един до три дни на електронната поща, коqто сте оставили за контакт.

Термовизионна камера за откриване на течове 

 На снимката ще видите открит теч с една от инфрачервените камери с която снимаме и локализираме скритите течове. Видовете IR камери които използваме са три основни, като форма, резолюция и начин на изобразяване на дисплея. Камерите са с различни параметри и се използват различни камери за различни случай. Винаги при обследване за скрит теч се използват и спомагателни устройства. При откриване на скрит теч, най-важното е умението на термографа и неговият опит, както и това дали е сертифициран термограф.

откриване на скрит теч Много наши клиенти споделят с нас, че вече са били посетени от "термографи" с "хубави термографски камери", но за съжаление теча не бил открит. Термокамерата сама по себе си не може да открива течове! Често се случва на клиентите да им се покаже зоната с повишена влажност и да им се заяви"работете в тази зона за теч". Зоната с повишена влага не е откриване на теч. Но "колегите" свалят цените на една доста скъпа услуга и сложна материя, като не свършват никаква работа.

 ВАЖНО: За да се открие теча, се преминава през специални настройки на оборудването и най-вече на термокамерата. Термокамерите, та дори и Flir, не откриват течове сами! Друг момент е, че всеки термограф тръгнал да открива скрит теч,  трябва да има познания и опит в областта на водопровода, канала, хидроизолацията, покривите, парните инсталации и всичко останало. Най-труден за откриване е теч от баня (диагностика на теч в банята), поради малкото пространство и отраззителните способности на стените. 

Ето вижте някои основни свойства на термокамерите. Видео за способностите на термографските камери. 

Материалът не е на български език и е от сайт с образователна цел!

Термокамера под наем! 

Фирма за откриване на течове за цялата страна!