Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Уред за откриване на теч

Термокамера за откриване на течове без къртене в София

 Всекидневно се получават течове от водопровод, канализация и всякакви други видове течове. Част от всички течове са видими, а друга част са скрити течове, т.е течове с неясна локация и причина. Вторият вид течове, така наречените скрити течове се откриват с помощта на уред. Този уред за откриване на теч, може да е най-различен по предназначение и принцип на работа, в зависимост от нуждите и съответните особености на теча и обикалящата среда.

 Причини за течове има много, например - пробив в тръбите, забравен или повреден спирателен кран, пробив във водопроводна мрежа, запушена или пробита канализация  или теч радиатор, теч парно, течове от мивки, улуци и водостоци. Причините са много и почти за всеки вид теч се използва различен уред за откриване на теч. Съвременната наука и технологии са ни дали възможност да избираме и използваме най-добрите методи и апарати.

Ето най-често употребявания уред за откриване на теч:

- Влагомер – уредът показва степента на влажност вътре в материала ( тухла, бетон, дърво, гипс и др.). Прикрепвайки го към различни участъци на повърхността на дадената плоскост, влагомера показва къде нивото на влажност е над нормата си. Тук трябва да направим важна отметка. Влагомерите са различни и за откриване на теч се използват специални влагомери за инертни материали. Има обикновени влагомери за измерване на влагата в атмосферата, в насипни материали, лазерни влагомери и други.

- Термичен уред или по известен като термографска камера е уред за откриване на теч, показващ разликата в температурите аномалии, която разлика очертава проблемните зони и зоните на теча.

- Акустичен прибор за откриване на теч Този тип уреди се състои от датчик за улавяне на сигнала и слушалки. Необходимо е да приближавате датчика към всички участъци на предполагаемото място на теча и да са стараете да чуете този от тях, по който шума е най-ясен и силен.

- Ултразвуков прибор – комбинация от генератор на звук, приемник и аналогов или компютърен блок за анализиране и преработка на сигнала.

- Радиометри - Открива теч до 27 см. Това е така нареченият радиаграфия.

- Видеокамери, ендоскопи и други видове камери. Последните са предназначени за откриване на теч от канали, тръби и други елементи на ВиК инсталациите, като проникват вътре в тях.

 Уред за откриване на теч. Термокамера

 Различните решения откриващи теч се прилагат от специалистите, според необходимостта им и в зависимост от особеностите на теча и терена.

 Ние предлагаме откриване на течове, като разполагаме с най-различни устройства и уред за откриване на теч. Имаме сертификат и правото да извършваме без разрушителна диагностика на скрити течове с термокамера.