Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течеве в банята с термокамера Flir  

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7 vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Откриване на течове цени

откриване на течове цени  Винаги когато се купува стока, предмет или поръчва услуга клиента се интересува от цената, гаранцията и качеството на услугата или стоката. Това е съвсем нормално за всеки потребител.  Откриването на течове е услуга, свързана с една от най-модерните и нови сфери в науката – термографията. Статията има за цел да разясни на клиентите имащи нужда от откриване на течове, как се образува цената за откриването, както и гаранцията за откриването на теча.

Ние извършваме откриване на теч с камера и апаратура. Използваме инфрачервени каамери на марката Флир, ултразвукови преобразуватели и специални влагомери. Уредите необходими за калибровка и настрайка на апаратурата са влагомери, ветромери, безконтактни термометри и електронни рулетки.

Откриване на течове

Преди да започне откриване на теча е необходимо да се калибрират (настроят) всички уреди, да се зададат правилните стойности на термокамерата и да се съобразим с много фактори, като вид материал, ъгъл на обследване, осветеност към обекта и разтояние до обекта. Само правилната работа на термокамерата гарантира откриване на теча с гаранция. Термокамерата е уред за откриване на теч, които показва с точност от 100% мястото на теча, но само ако знаете как да работите с нея. Така, че откриването на теч е гарантирано, но само при правилно използване, което се гарантира от опита и сертификата на човека, които работи с камерата.

Цените за откриване на теч се определят от обема на работата, както и характерните особености на обекта. Цените за откриване на теч в затворени помещения са едни, а на открити работни площадки други. Винаги повече положен труд, на по-трудно достъпно място е по-скъп. Преди да започнем с реалните цифри нека дадем сходни примери за разходите необходими преди започване на такава дейност.  Термокамерите се предлагат с гаранция от 2 години и тяхната матрица се износва бързо.

Откриване на течове цени 

Термографските камери са на цени от 20 000 – 50 000 лв, обучение на термограф около 12 000 лв ( за един човек), лиценз и сертификат за извършване на дейноста – около 6 000 лв. Сертификата се ресертифицира на всеки 5 годиини. Тук трябва да отбележим, че на пазара на тази услуга се явиха много съмнително ниски цени, предлагани от хора нямащи сертификат, обучние и работещи с камери втора употреба или термокамери под наем. Не са малко и оплакванията, че дадени фирми или частни лица посещават адреса на клиента с телефон или неясна апаратура, но не и термокамера. Клиенти ни се оплакаха също и за фирми фантоми, обявяващи цени, но не изпълняващи услугата или „откриващи влага и влажни петна“ видими с просто око.

След като знаем приблизителната цена на удоволствието да откриваш течове преминаваме към откриване на течове цени и начин на ценообразуване.

 • посещение на термограф на адрес в рамките на град София – 30 лв
 • посещение извън София за страната – 0,39 лв/км
 • посещение извън работно време – посочените цени с добавен авариен 35% от стойността
 • откриване на теч с термокамера в едно помещение* – 70 лв
 • откриване на теч с термокамера във всяко следващо помещение – 30 лв
 • откриване на теч в помещение над 18 м2 до 47 м2 – 90 лв на помещение
 • откриване на помещение над 47 м2 – по договорка
 • откриване на течове на открито (тераси, балкони, веранди) – 1,90лв/м2
 • откриване на течове под земя – 130 лв/час
 • откриване на течове от покрив – 3,50 лв/м2
 • откриване на течове в баня - от 90,00 лв.
 • откриване на течове от душ кабина – 110 лв

* помещение до 18 м2

При течове, които не намирате в списъка с цение за откриване на течове, моля обърнете се към нас – 0895360155

Всяка услуга има цена, откриването на течове също. Любителите на форуми могат да прочетат и изкажат мнение във форумите. Там се разискват теми относно течове и цени за откриване на течове. Имайте предвид, че над 50% от темите и мненията във форумите се пишат от лица с определни интереси по темата.

Извършваме откриване и отстраняване на течове.