Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Откриване на течове методи

Съвременни методи за намиране на теч без къртене

 Остарелите методи за къртене и разбиване на стени, тавани и подове при наличие на теч, вече не се прилагат. Къртенето и разбиването идва много по-скъпо и неприятно от използването на съвременни технологии. Въпреки това, съвременната технология днес позволява на професионалните компании да откриват с точност скрити течове. Откриването се извършва с различни уреди и инструменти, което налага използването на различни методики. Начина на откриване на теч без къртене се определя на място от специалиста в зависимост от спецификата на мястото и ситуацията. Повярвайте особеностите са много и разнообразни. Откриване на течове методи и начин на откриване -ще ви предоставим обща информация. 

 Доскоро течовете се откриваха с чук и длето, като след себе си майсторът оставяше лунен пейзаж, естествено за сметка на потърпевшите. Това вече е демоде и почти не се прилага, освен ако собственика на имота не реши да си го причини по някаква причина.

Ненужните повреди на стените и пода не трябва вече да бъдат част от успешното откриване на течове в наши дни. Съвременните методи, базирани, на звука, термографията или най-новата видео технология позволяват да се конструира откриване на теч на водопроводни тръби и отопление без много усилия и преди всичко с прецизна точност и икономии на разходи и нерви.

Откриване на течове чрез термография. Термография на скрити течове в София.

 Термографските техники се възползват от факта, че тръбопроводът затопля околния под или стените и освобождава топлината на повърхността. Например, термографията може да се използва за визуализиране на процесите на водоснабдяване и отводняване, както и на отоплителни тръби. Методът е особено подходящ за откриване на течове и влага . Така наречените горещи и студени точки показват точното местоположение на теча. В много случаи вече е възможно да се разграничи ясно чрез местоположението на теча чрез термография, където се намира повреденият участък водещ до влага и скрити течове.

Откриване на течове чрез микровълнов метър за влага

 Друг начин да се открие безразрушителното откриване на течове е да се използва измервателен уред за микровълни. Тази форма на неинвазивно определяне на водното съдържание чрез електромагнитни вълни е подходяща за голямо разнообразие от материали и обекти, но се използва с предубеждение.. Особено чувствителният метод за измерване се характеризира по-специално с надеждна работа дори при тежки условия в които термокамерата или ултразвука не може да работят ефективно. Съответно, той се използва главно в промишления сектор.

Откриване на течове с трасиращ газ

 В случай на откриване на газ, системата, която ще се изследва, първо се изпразва напълно. Впоследствие в тръбопроводната система се подава нетоксичен и незапалим газ под налягане, състоящ се от 5% водород и 95% азот. Този газ се използва за откриване на течове от тръбопроводи. Дори и най-малките концентрации на изпитвания газ могат да бъдат открити в случай на изтичане в случай на изтичане със съответния газов детектор. Този метод е доказано особено за употреба извън дома. Във вътрешността на сградата обаче се използва най-вече само когато всички други методи не откриват проблема.

Откриване на течове чрез видеоендоскопия или откриване на теч с камера

 При видеоендоскопията -видеодиагностика е възможно да се изследват кухини, които иначе са трудни или невъзможни за достъп с лъчи или вълни, а дори и газ. Такъв е случаят, например, за вани и душове, с монтирани на стена инсталации или шахти, стени от гипсокартон, кухи подове и други подобни. Този вид визуално откриване на скрит теч е по-малко подходящ за определяне на най-малките течове, но е подходящ за проверка на иначе невидими зони за потенциални повреди, без да се отварят големи технологични отвори за диагностика.

Откриване на течове с тръбна камера

 Подобно на видеодиагностиката  може да се ползва и  тръбна камера. Тук една тръбна камера се насочва директно към тръбната система. По този начин дренажните тръби или канализационните такива могат да бъдат подложени на незабавна визуална проверка отвътре. Отново, обаче, трябва да се отбележи, че не всички течове могат да бъдат открити по този начин, особено по-малките. Често този метод се използва и при проверката на съществуващи тръби за евентуално необходима рехабилитация на тръбите и има ограничено използване само в канализационните тръби и тръбите с по-голям диаметър от ф 16 и ф 20 мм.

Акустично откриване на течове

 Акустичното откриване на течове е ефективно допълнение към процеса на термография, ако дефектната зона вече е достатъчно ограничена и недосигаема за топлинните директни лъчи, по този начин може да се направи много точна локализация на действителното изтичане. С високо чувствителен наземен микрофон, звуците на водата се чуват, които възникват при напускане на теча. Ако ходът на тръбопровода вече е определен чрез термографски метод, откриването на теча чрез електро акустика може да се извърши до най-висока степен на прецизност. За да се избегнат възможни грешки при измерването, трябва да се запазят потенциалните източници на смущения, като например котли, перални машини и други подобни. Избягването на смущенията се свежда до изключване на останалите фонови дразнители, естествено до колкото  е възможно.

Ремонт на течове, отстраняване на влагата

 Въпреки че описаните по-горе методи показват най-често срещаните методи за съвременно откриване на течове, професионалният инсталатор на водопроводни и отоплителни инсталации също трябва да работи прецизно и точно. Това се изисква с цел намаляване на загубите и снижаване на разходите. Това се изисква най-вече в индустриалният сектор, където залозите са доста високи.

 Ако се установи теч, незабавно трябва да се извърши уплътняване или ремонт на съответната тръба или участък. С описания по-горе метод на точност трябва да се направи отвор на стената или пода само на въпросната точка. В допълнение, професионалните компании гарантират, че разходите за последващото закриване на откритите площи (включително плочки, тапети, бояджии и други.) ще са възможно най-ниски.  Важно е също и времето за отстраняване на повредата. Много експерти предлагат и пълно обслужване, което включва и ремонта. Това е най-добрият начин за откриване и отстраняване на скрити течове . Ако търсите уважаван професионалист, тогава можете да използвате възможността на ВИКТЕРМ.COM и  да се свържете с нас.

 

Точното откриване на течове е основното изискване за отстраняване на съществуващите повреди във водните и отоплителните тръби и за предотвратяване на големи катастрофи, като например пълно дефектиране на водопровода на ранен етап. Съвременните методи като акустично откриване на утечки или термографското определяне на хода на вашите тръби правят ненужно увреждане на стените или пода, доколкото е възможно. Опитните водопроводчици ще Ви помогнат да определите подходящия метод за Вашия индивидуален случай и да го направите бързо и ефективно.
С тези методи може да се откриват течове от покриви, теч от тераси, теч от съседи, теч от банята, теч в мазето и още много други видове скрити течове. Методите се прилагат успешно и при откриване на причините за мухъл и висока влажност в помещенията, които се дължат на термомостове.