Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Спиране на течове - София

 Спиране на течове е процес по отстраняване на причината за теча. Спиране на течове се налага при аварийни ремонти на водопроводи и канали. Целта на спирането на течове е да се ограничат загубите, да се намалят щетите от разлива, както и да се възстанови водоподаването.

Спиране на течове от ВиК. Спиране на течове от тръби

 Напоследък се говори за много иновативни технологии за спиране на течове като спрей за спиране на течове или лепило за спиране на течове, но нито една от въпросните техники не се е наложила на пазара. Причините да не се разпространяват подобни нови технологии са предимно финансови. Понякога спиране на течове по нова технология коства, колкото подмяна на цялата ВиК инсталация, което бързо отказва клиента от подобна услуга. За целта се използват предимно двукомпонентни полимери или вещества с полимерна основа, които се полагат по различни начини според основата. Някои полимери се полагат с нагряване, други без нагряване и водят до възстановяване на повредена част от корозията на материала.

Откриване и отстраняване на течове на топ цени

 Стандартните методи за спиране на течове са с аварийна скоба. Аварийната скоба представлява метална скоба с определен размер, която има специално каучуково покритие във вътрешната страна. Каучуковото покритие е достатъчно гъвкаво и при притягане на скобата се впива в тръбата, като запушва шуплата и така спира теча. Скобите се стягат посредством четири, шест или осем болта в зависимост от дължината и диаметъра на скобата. Скобите отговарят на тръбите по диаметър, като имате възможност да избирате дължината на скобата.

 Скобите могат да се ползват за спиране на течове от водопроводи, пожарни хидранти, тръби за парно и канализация. Понякога при много стари и изгнили метални тръби под налягане използването на скоба за спиране на течове е невъзможно. При стягане на болтовете на скобата тръбата подава и се сплесква, което не позволява изцяло спиране на теча, а само частично. В такива случай спирането на теча става с подмяна на част от тръбата.

 Ние извършваме спиране на течове, откриване на течове, ремонт на течове, спиране на течове в бетон и други ВиК услуги. Предлагаме мигновенно спиране на течове чрез диагностика и последващ ремонт, откриване на течове без къртене и откриване на течове с ултразвук и термографска камера.

Термографска диагностика на скрити течове на цена от 140 лв с ДДС.