Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Термографски анализ - откриване на скрит теч

Термографски анализ или термография - София

 

 Термографски анализ се извършва на всякакви обекти и системи. Разбира се, има определени правила за провеждането  на изследването. Задачата на статията е да разясним на читателя повече подробности и възможностите за приложение. Ще ви запознаем с необходимото оборудване за провеждане на термография, както и правилата за откриване на теч с термография. У нас термографията се използва най-често за откриване на течове или повредени елементи у различни системи. Все по-често намира приложение и при термографско обследване на сгради и съоръжения за наличие на термомостове при неправилно изработена топлоизолация. Чрез термографията се показва и топло ефективността на съоръженията. 

 

 Увеличаването на енергийните разходи и нарастващото осъзнаване на устойчив и екологично съзнателен живот водят до повишено търсене на енергийно ефективни действия и мерки. Затова ние предлагаме проверка на термографията за вашата сграда - независимо дали става дума за нова сграда или по-стара сграда, която да бъде ремонтирана.

 Като част от термографията, топлинните изображения на сградата са направени чрез инфрачервена връзка, информацията за топлинни мостове. Имали ли сте повишаващи се разходи за енергия и студени стени за известно време? С най-съвременна технология и иновативно измервателно оборудване, ние откриваме слабости в обвивката на сградата и ви съветваме за необходимите коригиращи мерки.

Термография при скрити течове 

 Също така при скрити течове се използва методът на термографията. Например  използваме предимно термичните изображения, за да разкрием разрушена тръба с гореща вода и отоплителни тръби, поставени под дъската или в стената. Дори малки разлики в температурата са видими и ни позволяват безразрушително изследване на теч. В допълнение, използваме термография, за да определим позициите на отворите в процеса на сушене на замазката, когато подът е под подово отопление или да измери влагата в тухлената зидария. Теч може да има по много причини, включително и от кондензирали пари.

Какво се случва по време на термография?

 С помощта на модерна инфрачервена или термовизионна камера, ние произвеждаме термографики. Излъчваната топлина или излъчената инфрачервена светлина са показани на термичните изображения (термограми) в зависимост от интензивността в различни цветове. Бялото обикновено означава висока топлинна радиация, червено, жълто и зелено за средни и сини, пурпурни и черни при ниски температури. Ако сградата или дадената система се изследва с термовизионни камери за топлинни мостове или с фокус върху лоша изолация, идеалната ситуация за термографията не е бяла, а колкото е възможно повече тъмни зони. За разлика от това, ярки петна показват топлинни мостове или повредени или неадекватни топлоизолации.

Изисквания за термография на сгради

 За да се създаде термично изображение с надеждна информация за термичните мостове и повредата на изолацията, трябва да се спазват различни условия. Така, периодът, в който могат да бъдат създадени термичните изображения, е ограничен до зимния сезон или отоплителния сезон - обикновено до периода от ноември до март - тъй като измерването на температурната разлика между външно и вътрешно тогава става най-ефективно. В идеалния случай, температурата на външния въздух по време на правене на снимки е макс. +5 ° C и условията на осветление са покрити или тъмни. Поради тази причина в късната вечер или рано сутрин често се прави термография за идентифициране на топлинни мостове и повреда в изолацията.
От друга страна, този метод на измерване може да се използва при повреди на водата и сушене, независимо от времето на деня или , тъй като не зависи от 

 Има и материали, които правят термографията почти невъзможна. Вентилираните покриви и фасади са също толкова проблем като фасади и покриви, направени от стъкло и други силно отразяващи се повърхности.

Подготовка за термография по отношение на термичните мостове

Преди да пристигне специалистът, трябва да се подготвят следните точки преди няколко часа:

  1. Доведете сградата навсякъде до подходящата температура. Около 20 ° C във всички стаи са идеални. За да разпределите топлината в къщата, може да е полезно да отворите всички (вътрешни) врати в къщата.
  2. Дръжте прозорците затворени и издърпайте всички капаци или капаци настрани.
  3. Ако не можете да присъствате в уговореното време, уверете се, че сградата може да бъде заобиколена лесно, например като оставите вратата на градината отворена и сменяте колите. Указание за съседите, че е направена термография, може също да бъде полезно за предотвратяване на дразнене.

Термографки анализ на скрит теч  цена 110,00 лв.