Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Скрити течове - откриване на теч в София

 Течове - търсене и отстраняване на авария на топ цени за София и околностите

Скрити течове, това са така наречените аварийни течове. Без значение от техният произход  винаги са причинявали неприятности и щети в сградите и техните конструкции. Скритите течове могат да се разгледат, като два основни вида:

  • течове със силен дебит при които се вижда че има теч, но не е ясно от къде
  •  течове при които не се вижда абсолютно никакво разливане на вода но за сметка на това се образува мухъл, плесен и се вижда стичане на водни струйки

 При вторият вид теч се наблюдава завишена влага в помещението като цяло, а в резултат на това и висока степен на конденз. Друго коварно при тези течове е, че обикновено не показват с нищо тяхното съществуване на мястото от където тръгват. Често в многоетажните жилищни кооперации се случва да тече от горната баня, а в самата баня да няма и следа от теч. Това понякога е причина и за съседски спречквания. За да се открият и локализират подобни скрити течове се налага употреба на специална и доста скъпа и сложна апаратура и методи, както и наличие на професионален опит и лиценз за използването на такива уреди.

 Уредите за откриване на теч са основно термокамери и специални влагомери, измерващи влагата в дълбочина. Откриване на теч с термокамера не е единствен и универсален метод за откриване на течове без къртене, но намира най-широко приложение. 

Откриване на скрити течове без къртене

 Скритият теч може да е от вашето жилище, от жилището на съседа до вас или от съседите  над вас, но да не го виждате с невъоръжено око. Може да е от покрива, от терасата, от банята или друго място в къщата или кооперацията в която живеете.

 Скрит теч в банята може да има от водопровода, канализацията, сифона на пода, фугите, душ кабината или ваната, удължителите или меките връзки в стените и още куп места от които може да се причини теч, без да го видите. Всички скритите течове са в стени, под или таван с много малки изключения под земя или в изолация. Инертните материали пренасят влагата и водата на съвсем различно място от мястото на реалният теч, което от своя страна не позволява откриване на течове без апаратура. По пътя на водата остават видими и невидими щети в строителните материали.

 Къртенето на мястото на избилата влага или петно в такива случай не помага, даже е твърде възможно там да липсват каквито и да са тръби или канали, но да има високо наличие на влага в материала. Влагата в инертните материали съхне в продължение на месеци и след това изисква ремонт за отстраняване на визуалните следи от процеса на съхнене-отлюспване и подуване на материала.

Термографска диагностика на скрити течове цена 

 Ние разполагаме с професионален и лицензиран термограф и съответно термографска камера за обследване и локализиране на скрити течове. Откриването на теча е гарантирано. Като професионални водопроводчици извършваме отстраняване на течове от всякакво естество. Работим с термокамери flir - известна американска марка за термовизьори и термографски камери и пособия. Цените за откриване на скрити течове може да разгледате тук.

Намиране на скрити течове, откриване на скрити течове, без къртене с гаранция. Ремонт на скрит теч. 

Термография на скрити течове от 110,00 лв с ДДС до -----