Откриване и отстраняване на течове

Откриваме и отстраняваме скрити течове в банята с термокамера Flir. Диагностика на теч без къртене.   

ВиК услуги vikterm.com

Фирмата предлага ВиК услуги от професионални водопроводчици 24/7. Дежурен водопроводчик София.  vikterm.com  

Отпушване на тоалетни мивки сифони

Отпушване на тоалетни, мивки и сифони от www.vikterm.com  

123

Смяна на смесител. Ремонт на смесители в София

Подмяна на смесители на ниски цени

 Процеса по демонтаж, монтаж и смяна на смесител обхваща няколко фази. Първа фаза е демонтажа на старият смесител, като преди това трябва да спрем подаването на топла и студена вода и да демонтираме тапите (ако там за първи път се монтира смесител) на изводите или демонтаж на старият смесител при подмяна с нов. Следва проверка за цялостта на покритието, както и наличните части и елементи в опаковката. Препоръчителното работно налягане трябва да е максимум 3 bar. Желателно е преди монтажа да продухате и да отмиете наслагани стружки и строителни материали в тръбите, това се прави при нов неупотребяван водопровод до момента.

Смяна на смесител, монтаж на смесител

 Ако смесителят ще се използва при налягане по голямо от 5 bar препоръчваме монтаж на вентил редуциращ налягането под 3 bar. Този вентил се нарича редуцир вентил и се монтира на самият водомер. Налягането се замерва с манометър., които се монтира на извод от водопровода. При стари водопроводи препоръчваме и монтиране на спирателен кран и филтър за твърди частици преди смесителя. След като сте изпълнили препоръките и стойностите на налягането отговарят на препоръчителните работни стойности преминаваме към монтажа.  Сглобява се ръкохватката и лебедката на смесителя, както и цедката на лебедката, която се явява филтър за твърди частици непосредствено преди употребата на водата.

 Смесителя се поставя върху отвора на мивката и се закрепва със скобата и шпилките, като се затяга с гайките от долната страна на мивката внимателно за да не откършите мивката. Меките връзки на смесителя се закрепват и се монтират към спирателните кранове и филтрите от едната страна и от другата страна към самият смесител. След монтажа може да почистите смесителя от мръсотията полепнала при монтажа и да го тествате за течове. Препоръчително е да миете смесителя с препарати на сапунена основа, а не с абразивни и агресивни препарати, които може да наранят покритието.

 Ако струята и дебита на топлата или студената вода намалее с течение на времето трябва да отворите и почистите филтрите към тръбопровода преди смесителната батерия, както и самата цедка на лебедката на смесителя.

Смяна на смесител за баня или кухня

смяна на смесителна батерия При самият монтаж използвайте специални инструменти  с меки вътрешни части за монтаж на хромирани повърхности за да не надерете покритието.

 Ако считате монтажа за бавен и досаден потърсете специализиран водопроводчик. Ние от Гаматерм ООД сме на ваше разположение с професионални и опитни водопроводчици за монтаж и демонтаж на смесители за София и страната. Извършваме доставка на смесител, демонтаж на стар смесител и монтаж на нов смесител. Монтираме и отремонтираме стоящи смесители и стенни смесителни батерии.

 Предлагаме също доставка на нов смесител по избор на клиента. Понеже знаем, че цената е важна за всеки клиент ще ви предоставим цени за смяна на смесител.

Смяна на сифон цена:

  • Цена за смяна на смесител за баня - от 48,00 лв
  • Цена за смяна на смесител за кухня -от  57,00 лв
  • цена за смяна на душ батерия - от 74,00 лв
  • Такса посещение на адрес за София - 30,00 лв
  • такса консултация 20,00 лв